Heisenberg (2019)

“Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand. Toch gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

De Britse toneelschrijver Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst. Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe?

De Nederlandse bewerking van Heisenberg brengt Hans Croiset, Elsie de Brauw en Johan Simons voor het eerst samen. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de drie theatericonen uit. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter voedt de chemische reactie tussen Croiset en De Brauw. “

CREDITS:
Tekst Simon Stephens 
Vertaling Ariane Schluter 
Regie Johan Simons 
Met Elsie de Brauw & Hans Croiset 
Decorontwerp Marc Warning 
Lichtontwerp Axel Dikkers 
Geluid Marcel Janssen 
Kostuums Elsie de Brauw i.s.m.kostuumatelier Theater Rotterdam 
Regieassistent Gilles Groot 
Techniek Sidney van Geest, John Thijssen 
Rekwisieten Juliette Mout 
Productieleider Jimmy-Pierre de Graaf 
Marketing & Communicatie Clint van der Hartt 
Pers Dieke vand der Spek 
In coproductie met Stichting GoneWest Weergaloos 
Campagnebeeld Lonneke van der Palen i.s.m. Vruchtvlees