Het Apeldoornsche Bosch residentie

In de nacht van 21 op 22 januari 1943 werd de Joods-psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch in één keer door de Duitsers ontruimd. Bijna 1300 mensen, patiënten en personeel, werden naar Auschwitz gedeporteerd. Niemand keerde terug.
Op 21 januari 2020, 77 jaar later, speelden zeven 4de-jaars studenten van ArtEZ Muziektheater, Codarts en HKU Muziek en Technologie een bijzondere muziektheatervoorstelling op locatie in Apeldoorn, op de plek waar jaren geleden Het Apeldoornsche Bosch gevestigd was. Centraal stond de vraag: moet ik vluchten of blijven? Met behulp van regisseur Céline Hoex, componist Stan Verberkt en kostuumontwerper Juliette Mout hebben de studenten tijdens een residentie in twee weken tijd zelf een voorstelling gemaakt om dit vergeten verhaal te vertellen. In de vorm van een theaterroute namen de studenten het publiek mee terug naar de gebeurtenissen uit 1943.
Credits:

Regie: Céline Hoex ; Scenografie: Juliette Mout Muzikale coach: Stan Verberkt  Productieleiding: Annemarie Bakker Spel/zang/muzikale uitvoering:Lotte Pierik (student Codarts); Judith Boesen (student Codarts); Maxime Schräder (student ArtEZ muziektheater); Ischa Heijnen (student ArtEZ muziektheater); Rosa Berman (student ArtEZ muziektheater); Leander van Geffen (student HKU muziek en technologie); Jitte van Veen (student HKU muziek en technologie)
Foto's: Iris Oost Fotografie

Mede mogelijk gemaakt door CODA Museum Apeldoorn en KASKO, huis voor muziektheater